دانلود کتاب انسان برای خویشتن- پژوهشی در روانشناسی اخلاق از اریک فروم
در این مطلب کلبه دانش کتاب انسان برای خویشتن- پژوهشی در روانشناسی اخلاق از اریک فروم را به صورت رایگان برای شما کاربران عزی قرار داده ایم .
اریک فروم در بیست و سوم مارس ۱۹۰۰ در فرانکفورت دیده به جهان گشود. وی تحصیلات خویش را در رشته روانشناسی و روانکاوی در دانشگاههای مونیخ و برلین به انجام رسانید. وی در ۱۹۴۳ آلمان نازی را ترک نموده و به آمریکا رفت. وی در سالهای ۱۹۳۴-۴۱ با تدریس در دانشگاه کلمبیا و شرکت در مباحث علمی به جستارهای خود ابعادی تازه بخشید.
فروم در کتاب «گریز از آزادی» و «انسان برای خویشتن» به قرائتی انسان گرایانه از اندیشه های مارکسیستی روی آورد.
فروم در کتاب «جامعه سالم» (۱۹۵۵) انسان مصرف کننده تک ساحتی را زیر سوال برده و او را به ارزشهای انسانی و اجتماعی فرا خواند.
اریک فروم در سال ۱۹۸۰ درگذشت.
انسان برای خویشتن
پژوهشی در روانشناسی اخلاق
بخشی از پیشگفتار کتاب انسان برای خویشتن:
این کتاب از بسیاری جهات ادامه کتاب «گریز از آزادی» است، که در آن کوشش کردم تا فرار انسان امروزی را از خود و آزادی خویش مورد تجزیه و تحلیل قرار دهم؛ در این کتاب درباره اصول اخلاقی، هنجارها و ارزشهایی که به درک نفس و استعدادهای نهانی انسان رهنمون است بحث می کنم. تکرار بعضی از عقاید و نظراتی که در «گریز از آزادی» آورده شده در این کتاب پرهیزناپذیر است، و گرچه منتهای کوشش خود را به عمل آورده ام تا از تکرار آنها خودداری کنم لکن نتوانسته ام بالمره از ذکر بعضی از آن عقاید صرفنظر نمایم. در فصل «طبع و منش آدمی» درباره منش شناسی که در کتاب قبلی از آن سخنی به میان نیامده بلکه اشاره مختصری به آن شده است بحث کرده ام. خواننده ای که مایل است تصویر کاملی از منش شناسی من داشته باشد باید هر دو کتاب را بخواند، گرچه این امر برای درک و فهم کتاب حاضر ضروری نیست.
کتاب انسان برای خویشتن تلاش شده تا فرار انسان امروزی را از خود و آزادی خویش را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. این کتاب اصول اخلاقی، هنجارها و ارزش هایی که به درک نفس و استعدادهای نهانی انسان رهنمون است بحث می کند.
جدا کردن روانشناسی از اصول اخلاقی روشی نسبتاً جدید است. اندیشمندان بزرگ اخلاق اومانیستی قدیم، که مبنای این کتاب بر نوشته های آنان استوار است، فیلسوف و روانشناس بودند؛ آنان معتقد بودند که درک طبع انسانی و فهم ارزش ها و هنجارهای زندگی بشر وابسته به یکدیگراند. از طرف دیگر، فروید و کتب وی که با طرد احکام ارزشی غیر معقول سهم بسزائی در پیشرفت تفکر اخلاقی دارند درباره ارزش ها معتقد به نسبیت بودند، عقیده ای که اثر منفی هم در تکامل تئوری اخلاق و هم در پیشرفت روانشناسی دارد.روانکاو مشهور یونگ از این گرایش مستثنی است. او عقیده دارد که روانشناسی و درمان روانی، با مسائل اخلاقی و فلسفی انسان وابستگی ناگسستنی دارند. ولی ضمن اینکه این عقیده به خودی خود دارای اهمیت شایانی است، توجیه فلسفی بونگ فقط به واکنشی علیه فروید منجر شد، نه، به روانشناسی فلسفی پس از وی.
شناسنامه کتاب:
عنوان: کتاب انسان برای خویشتن
مولفین: اریک فروم
ویرایش: پنجم
ترجمه: اکبر تبریزی
تعداد صفحات: ۲۷۶
زبان: فارسی