تاریخچه شرکت مایکروسافت
مختصات: ۴۷°۳۸′۲۲.۵۵″ شمالی ۱۲۲°۷′۴۲.۴۲″ غربی
نوع | سهامی عام |
---|---|
بنا نهاده | ۴ آوریل ۱۹۷۵ آلبوکرکی، نیومکزیکو، ایالات متحده آمریکا[۱] |
دفتر مرکزی | ردموند، واشینگتن |
محدودهٔ فعالیت | جهانی |
افراد کلیدی | بیل گیتس (مؤسس و مدیر اجرایی)[۲] ساتیا نادلا (مدیرعامل) جورج دبلیو. تامسون (رییس هیئت مدیره) |
محصولات | مایکروسافت ویندوز مایکروسافت آفیس ویژوال استودیو ایکسباکس ویندوز موبایل ویندوز آژور |
درآمد | ▲ ۷۷٫۸۵ میلیارد دلار (۲۰۱۳)[۳] |
سود خالص | ▲ ۲۱٫۸۶ میلیارد دلار (۲۰۱۳)[۴] |
مجموع دارایی | ▲ ۱۴۲٫۴۳ میلیارد دلار (۲۰۱۳)[۵] |
کارکنان | ۱۰۰٫۹۳۲ (۲۰۱۳)[۶] |
وبگاه | Microsoft.com |
مایکروسافت، (به انگلیسی: Microsoft Corporation) شرکت کامپیوتری آمریکایی و چندملیتی است، که دفتر مرکزی آن در شهر ردموند، ایالت واشینگتن، ایالات متحده آمریکا قرار دارد. این شرکت، بزرگترین شرکت ارائه نرمافزار رایانه در دنیاست، که به انتشار کتاب و تولید محصولات چندرسانهای و ارائه خدمات پست الکترونیکی نیز میپردازد.
مایکروسافت در سال مالی منتهی به ژوئن ۲۰۱۰ میلادی، بیش از ۶۲ میلیارد دلار درآمد فروش، بیش از ۱۸ میلیارد دلار سود خالص و ۸۹٬۰۰۰ کارمند در کشورهای مختلف دنیا داشته است.[۷][۸] فعالیت اصلی آن در زمینهٔ طراحی، توسعه، ساخت، صدور مجوز، پشتیبانی و ارائهٔ خدمات نرمافزاری برای ابزارهای رایانهای میباشد.[۹][۱۰]
پرفروشترین محصولات مایکروسافت، سیستمعامل «ویندوز» و نرمافزار «آفیس» است و شعار اصلی شرکت «یک رایانه روی هر میز و در هر خانه، که نرمافزارهای مایکروسافت را اجرا کند.» میباشد.[۱۱][۱۲][۱۳][۱۴][۱۵][۱۶][۱۷] این دو محصول با سهمی حدود ۹۰٪ در سال ۲۰۰۳ برای مایکروسافت آفیس و در سال ۲۰۰۶ برای ویندوز جایگاه مهمی در بازار فروش محصولات کامپیوترهای شخصی و کامپیوترهای رومیزی پیدا کردند.
مایکروسافت که در ابتدا کار خود را توسط دو دوست دوران کودکی به نامهای بیل گیتس و پُل جی. آلن با ساخت و فروش مفسر زبان برنامهنویسی بیسیک (Basic interpreters) برای «آلتایر» (Altair) شروع کرد، در اواسط دههٔ ۸۰ میلادی با طراحی سیستمعامل داس بر بازار سیستمهای عامل رایانههای خانگی مسلط شد.
شرکت، سهام خود را وارد بورس کرد، که با افزایش ارزش سهام، چهار نفر، میلیاردر و حدود ۱۲٬۰۰۰ نفر از کارکنان مایکروسافت، میلیونر شدند.[۱۸][۱۹][۲۰]
شرکت مایکروسافت همواره هدف نقدهای مختلفی از جمله انحصارطلبی بوده، که موجب تشکیل دادگاههای قضایی بسیاری علیه آن، به علت تجاوز از قوانین انحصار، در وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا و کمیسیون اروپا شده است.[۲۱][۲۲]
مایکروسافت علاوه بر بازار سیستمعامل و نرمافزار اداری، در زمینههای دیگر هم فعالیت میکند مانند: شبکه تلویزیونی اماسانبیسی “MSNBC”، سایت اینترنتی «اماسان» و دانشنامه چندرسانهای انکارتا (که دیگر انتشار نمییابد). همچنین در زمینه تولید سختافزار رایانه، با ساخت محصولاتی مانند موشواره و نیز سرگرمیهای خانگی، از جمله ایکسباکس، ایکسباکس ۳۶۰ و زون(zune) نیز میپردازد. مایکروسافت از گذشته تاکنون با استفاده از روشهای مختلف مانند گروه خبری «یوزنت» “Usenet” و وب، پشتیبانی از نرمافزارهای خود را همواره ادامه دادهاست و جایزهٔ «امویپی» Microsoft MVP را به داوطلبانی که در کمک به مشتریان شرکت مفید بوده باشند، اهدا میکند.[۲۳]
در آوریل ۲۰۱۴ مایکروسافت شرکت فنلاندی تولید تلفن همراه نوکیا را به قیمت هفت و نیم میلیارد دلار خرید. بدین ترتیب تولید گوشیهای تلفن همراه توسط شرکت نوکیا برای همیشه به پایان رسید. با وجود این نوکیا اعلام کرد از این پس بر خدمات نرمافزاری، نقشهکشی، شبکهسازی و پیشبرد فناوری متمرکز خواهد شد. تلفنهای همراه نوکیا پس از ورود گوشیهای هوشمند به ویژه سامسونگ و آیفون، به سرعت از رده خارج شدند.[۲۴]
محتویات
- ۱ تاریخچه
- ۱.۱ تاریخچه اولیه
- ۱.۲ آغاز فعالیتها
- ۱.۳ فعالیتهای مستمر
- ۱.۴ دیگر فعالیتها
- ۲ ایکس باکس ۳۶۰
- ۳ وبگاه مایکروسافت
- ۴ منابع
- ۵ پیوند به بیرون
تاریخچه
تاریخچه اولیه
پائول آلن و بیل گیتس، دوستان دوران کودکی بودند که با شور و شوق فراوانی برای رایانه برنامه نویسی میکردند و به دنبال ایجاد یک کسب و کار بودند. در ژانویه ۱۹۷۵، سامانههای تله میتری (MITS) به نام آتاری ۸۸۰۰ از شرکت میکرو تولید شد. پائول آلن متوجه شد که آنها میتوانند برای آتاری ۸۸۰۰، Basic بسازند و پس از تماس با بیل گیتس آنها از این شرکت تقاضای استخدام کردند. پائول آلن به عنوان شبیهساز و بیل گیتس به عنوان مترجم استخدام شدند. پس از تولید Basic، میکرو دستگاه آتاری Basic را تولید کرد و بازاریابی کرد. سرانجام در تاریخ ۴ آوریل ۱۹۷۵، شرکت مایکروسافت با مدیر عاملی بیل گیتس تاسیس شد. در آگوست ۱۹۷۷، مایکروسافت با مجله اسکی در ژاپن توافق کرد و در نتیجه اولین دفتر بینالمللی خود را در ژاپن تاسیس کرد. مایکروسافت در ژانویه ۱۹۷۹، به یک مرکز جدید در واشینگتن در ایالات متحده آمریکا نقل مکان کرد.
مایکروسافت با سیستم عامل خود در سال ۱۹۸۰ یعنی زنیکس، وارد بازار کار سیستم عامل شد. سپس مایکروسافت سیستم عامل MS-DOS را تولید کرد. سرانجام مایکروسافت در مذاکرات با تحقیقات دیجیتال شکست خورد و در نوامبر ۱۹۸۰ سیستم عامل جدیدی با نام CP/M تولید کرد که در آینده در کامپیوترهای شخصی مورد استفاده قرار گرفت. مایکروسافت با درآمدهای بسیارش ۲۱۰ شرکت را خرید و هم چنین یک بخش چاپ و نشر به نام مایکروسافت پرس تولید کرد. سرانجام پائول آلن در ماه فوریه پس از مبتلا شدن به بیماری هوکچین استعفا داد.
آغاز فعالیتها
در ۱۹۹۴ مایکروسافت انکارتا را به راه انداخت؛ نخستین دانشنامهای که روی کامپیوتر قابل اجرا بود. مایکروسافت با همکاری دریم ورکس در سال ۱۹۹۵ برای تولید سرگرمیهای چندمنظوره یک شرکت جدید تأسیس کردند. پیش از ارائه ویندوز ۹۵، مایکروسافت یک شرکت تجارت محور قلمداد میشد اما ویندوز ۹۵ موجب شد که دیگر آن را یک شرکت مشتری محور بدانند. در سپتامبر ۱۹۹۵ دولت چین ویندوز را به عنوان سیستمعامل رسمی کشورش انتخاب کرد و از مایکروسافت خواست نسخه چینی ویندوز را برایشان آماده کند. اواسط دهه۹۰ بیل گیتس تصمیم گرفت مایکروسافت را وارد دنیای اینترنت کند و “MSN” به وجود آمد. این یک سرویس آنلاین بود که قرار بود با آمریکن آنلاین (AOL) رقابت کند. بعد با همکاری انبیسی، ایستگاه کابلی خبری «MSNBC» و مجلهٔ آنلاین «Slate» به سردبیری مایکل کینسلی را تأسیس نمود. راهاندازی وبتیوی که امکان اتصال تلویزیون به شبکه را فراهم میکرد، از دیگر اقدامات مایکروسافت در سال ۱۹۹۶ بود.
فعالیتهای مستمر
در ۱۹۹۷ اینترنت اکسپلورر ۴ همراه ویندوز به بازار آمد. اما دادگستری آمریکا به این دلیل که مایکروسافت با این کار از توافقنامهای که در سال ۱۹۹۴ امضا کرده، تخطی نمودهاست، از آنها خواست که دیگر اینترنت اکسپلورر و ویندوز را همراه هم به بازار نفرستند. در سال ۱۹۹۸ ویندوز ۹۸ به همراه اکسپلورر SP۴/۰ SP۱ و FAT۳۲ به عنوان فایل سامانه عرضه گشت. در عین حال، جنجالهای زیادی در پی افشای یادداشتهای داخلی مایکروسافت در اینترنت به وجود آمد: «نرمافزارهای اوپن سورس تهدیدی جدی برای مایکروسافت به حساب میآیند.» این اسناد که به اسناد هالووین معروف شدهاند، بخشی از این خطرات را عنوان کرده و در عین حال از فعالیتهای مایکروسافت علیه لینوکس پرده برمیدارد. مایکروسافت نیز ضمن این که به صحت این اسناد اعتراف کرد، آنها را صرفاً تحقیقات مهندسی دانست.
دیگر فعالیتها
در آوریل ۲۰۰۰ حکم پرونده ایالات متحده و مایکروسافت صادر شد.[نیازمند منبع] این حکم شرکت را مجبور میکرد که به دو پاره تقسیم شود. البته بخشی از این تصمیم در دادگاه استیناف لغو شد. مایکروسافت که اهداف تجاری و خانگی را توأمان نشانه رفته بود، ویندوز ایکس پی را سال ۲۰۰۱ آماده کرد. مایکروسافت برای رقابت با سونی و نینتندو، با سرمایهگذاری میلیاردی و تولید و پخش ایکس باکس وارد عرصه بازیهای کامپیوتری شد.[نیازمند منبع]
تا سال ۲۰۰۵، ایکس باکس در بازار فروش آمریکا در رده دوم پس از پلی استیشن ۲ سونی و قبل از گیم کیوب نینتندو قرار داشت. (در بازار جهانی بعد از هر دو بود) اما با این وجود، با فروش ۲۲ میلیون دستگاه در مقایسه با فروش بیش از ۱۰۰میلیون دستگاه پلی استیشن ۲، ضرر سنگینی معادل ۴ میلیارد دلار متحمل شدهاست. مایکروسافت در مدت ۳ سال کار ساخت «NET.» مقدماتی و سرور ویندوز ۲۰۰۳ را هم به پایان رساند.[نیازمند منبع]
در سال ۲۰۰۴ به دنبال شکایت اتحادیه اروپا، مایکروسافت به پرداخت ۶۱۳ میلیون دلار جریمه محکوم شد و متعهد گردید که توافقات قطعی خود با سایر رقبا را افشا کند. همچنین ملزم شد نسخهای از ویندوز را تهیه و آماده کند که فاقد مدیا پلیر باشد.[۲۵][۲۶]
ایکس باکس ۳۶۰
در نوامبر ۲۰۰۵، مایکروسافت دومین کنسول بازی خود را با نام ایکس باکس ۳۶۰ به بازار عرضه کرد (لازم است ذکر شود اولین نسخه کنسول مایکروسافت XBOX نام داشت). مایکروسافت در زمینه رقابت با کنسولهای بازی تجربیات خوبی بدست آورده بود و این بار کنسولی بسیار کاملتر و بهتر نسبت به اولین کنسول خود به بازار عرضه کرد. ایکس باکس ۳۶۰ در دو مدل با نامهای “Premium” و «Core System» عرضه شد. نسخهٔ «ایکس باکس ۳۶۰ Premium» دارای دسته بیسیم، هارد درایو، ریموت کنترل و هدست میباشد ولی نسخهٔ «Core System» شامل دسته سیمی و بدون هارد درایو و وسایل جانبی میباشد. ایکس باکس ۳۶۰ تقریباً یک سال زودتر از رقیبان خود یعنی پلی استیشن ۳ و نینتندو Wii به بازار عرضه شد. ایکس باکس ۳۶۰ پیشرفتهای زیادی نسبت به کنسول قبلی خود کردهاست و علاوه بر قدرت سختافزاری، دارای طراحی فوقالعاده زیبایی میباشد. ایکس باکس ۳۶۰ فروش بسیار بهتری نسبت به کنسول قبلی مایکروسافت داشت.
وبگاه مایکروسافت
وبگاه مایکروسافت با بیش از ۱۰۰ میلیون بازدید در روز یکی از پرطرفدارترین وبگاهها در اینترنت است. بر طبق اطلاعات وبگاه «الکسا» ،[۲۷] وبگاه مایکروسافت در ۱۱ مه ۲۰۰۷ رده سیزدهم را در بین وبگاههای اینترنتی از نظر تعداد بازدیدکننده به خود اختصاص دادهاست.
-
یکی از اولین صفحههای اصلی سایت مایکروسافت بین آوریل ۱۹۹۴ تا اوت ۱۹۹۵
-
صفحه اصلی سایت مایکروسافت در دسامبر سال ۱۹۹۹
-
صفحه اصلی سایت مایکروسافت در نوامبر سال ۲۰۰۶
-
صفحه اصلی سایت مایکروسافت (انگلستان) از سال ۲۰۰۷ تا اواخر ۲۰۰۸
منابع
- Bill Gates: A timeline. . بیبیسی نیوز, ۲۰۰۶-۰۶-۱۵٫ Retrieved on 2007-08-15.
- Bill Gates. . Microsoft. Retrieved on 2008-03-05.
- Microsoft Corporation, Hoovers.com
- Microsoft Corporation, Hoovers.com
- Microsoft Corporation, Hoovers.com
- Microsoft Corporation, Hoovers.com
- Microsoft Corporation. (۲۰۱۰). Encyclopædia Britannica. Ultimate Reference Suite.
- Microsoft Corporation, Hoovers.com
- «Fast Facts About Microsoft». microsoft.com. Microsoft Corporation (August 1, 2007). Retrieved on ۲۰۰۷-۰۸-۱۵.
- Microsoft Corporation Annual Report ۲۰۰۵(doc). Microsoft. Retrieved on 1 October 2005.
- Bishop, Todd. «[http://blog.seattlepi.nwsource.com/microsoft/archives/003469.html The rest of the motto», Todd Bishop’s Microsoft Blog, Seattle Post-Intelligencer, September 23, 2004. Retrieved on ۲۰۰۷-۰۱-۲۲.
- Thomas Penfield Jackson, U.S. District Judge (۱۹۹۹-۱۱-۰۵). U.S. vs. Microsoft findings of fact. U.S. Department of Justice. Retrieved on ۲۰۰۶-۰۵-۱۸.
- Matthew Fordahl (۲۰۰۵-۰۸-۰۵). Beta version of Microsoft’s Vista shows a lot of potential. Associated Press. Retrieved on ۲۰۰۶-۰۹-۰۲.
- Daisuke Wakabayashi (۲۰۰۶-۱۲-۰۱). Microsoft launches Vista version of Windows. Reuters. Retrieved on ۲۰۰۷-۰۷-۱۱.
- Michael Kanellos (۲۰۰۶-۰۱-۱۸). PC market surged in 2005, will settle in ۲۰۰۶. CNET News.com. Retrieved on ۲۰۰۷-۰۷-۱۱.
- Todd Bishop (۲۰۰۳-۱۰-۲۰). Microsoft unveils Office ۲۰۰۳. Seattle Post-Intelligencer Reporter. Retrieved on ۲۰۰۷-۰۷-۱۱.
- Patrick Thibodeau (۲۰۰۲-۰۵-۰۲). Can StarOffice Steal Users From Microsoft?. PC World. Retrieved on ۲۰۰۷-۰۷-۱۱.
- Chapman, Merrill R. , In search of stupidity: over 20 years of high-tech marketing disasters (۲nd Edition), Apress, ISBN 1-59059-721-4
- Julie Bick. «The Microsoft Millionaires Come of Age» , The New York Times, ۲۰۰۵-۰۵-۲۹. Retrieved on ۲۰۰۶-۰۷-۰۳.
- Hiawatha Bray (۲۰۰۵-۰۶-۱۳). Somehow, Usenet lumbers on. The Boston Globe. Retrieved on ۲۰۰۶-۰۷-۰۳.
- United States v. Microsoft. U.S. Department of Justice. Retrieved on August 5, 2005. homepage at the United States Department of Justice
- Rapid – Press Releases – EUROPA
- Charles, John. “Indecent proposal? Doing Business With Microsoft”. IEEE Software (January/February 1998): 113–۱۱۷٫
* Jennifer Edstrom; Marlin Eller (1998). Barbarians Led by Bill Gates: Microsoft from inside. N.Y. Holt. ISBN 0-8050-5754-4.
* Fred Moody (1995). I Sing the Body Electronic: A Year With Microsoft on the Multimedia Frontier. Viking. ISBN 0-670-84875-1.
* Michael A. Cusumano; Richard W. Selby (1995). Microsoft Secrets: How the World’s Most Powerful Software Company Creates Technology, Shapes Markets and Manages People. Free Press. ISBN 0-684-85531-3. - نوکیا رسماً به مایکروسافت تحویل داده شد بیبیسی فارسی
- BBCPersian.com
- BBCPersian.com
- www.alexa.com
تاریخچه شرکت مایکروسافت
***** گزارش خرابی یا کپی رایت *****
در صورتی که لینک دانلود خراب است یا شما صاحب اثر هستید و اشتباه کتاب شما در سایت قرار گرفته از طریق تماس با ما به ما اطلاع دهیدراهنمای دانلود
- برای دانلود، به روی عبارت "دانلود" کلیک کنید و منتظر بمانید تا پنجره مربوطه ظاهر شود سپس محل ذخیره شدن فایل را انتخاب کنید و منتظر بمانید تا دانلود تمام شود.
- جهت استفاده از فایل های فشرده از نرم افزار WinRar استفاده نموده و به پسورد هر فایل توجه نمایید.
- در صورت بروز مشکل در دانلود فایل ها تنها کافی است ازطریق ارسال پیامک به شماره 09365692210 طریق سیستم گزارش خطا نسبت به بروز مشکل اطلاع دهید تا پیگیری سریع برای حل مشکل اقدام گردد.
- فایل های قرار داده شده برای دانلود به منظور کاهش حجم و دریافت سریعتر فشرده شده اند، برای خارج سازی فایل ها از حالت فشرده از نرم افزار Win Rar و یا مشابه آن استفاده کنید.
- کلمه رمز جهت بازگشایی فایل فشرده عبارت www.kolbedanesh.com ( حتما با حروف کوچک تایپ شود ) می باشد. تمامی حروف را میبایستی به صورت کوچک تایپ کنید و در هنگام تایپ به وضعیت EN/FA کیبورد خود توجه داشته باشید همچنین بهتر است کلمه رمز را تایپ کنید و از Copy-Paste آن بپرهیزید.
- چنانچه در هنگام خارج سازی فایل از حالت فشرده با پیغام CRC مواجه شدید، در صورتی که کلمه رمز را درست وارد کرده باشید. فایل به صورت خراب دانلود شده است و می بایستی مجدداً آن را دانلود کنید.